Om processen te ondersteunen en de prestaties van de mensen én de organisatie te verbeteren werkt DHR Consultancy met Insights Discovery. Daniëlle Bornebroek is gecertificeerd teamcoach en geaccrediteerd Insights practioner.

 

Hoe het werkt
Insights Discovery is een krachtig, eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Het gevalideerd instrument, gebaseerd op het werk van Carl Jung is een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Insights Discovery gebruikt de 4 kleuren; rood, geel, blauw en groen. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die aangeven hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.
De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Met Insights Discovery investeer je in je mensen en geef je ze de middelen om hun communicatieve vaardigheden en relaties te verbeteren. Dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie.

  • Insights helpt mensen het beste uit zichzelf te halen, het helpt managers inspirerend leiding te geven zodat zij het beste uit hun medewerkers halen en Insights helpt om teams effectiever te laten samenwerken.

  • Ook helpt Insights verandering zo te faciliteren dat mensen en teams in je organisatie zich uitgenodigd voelen om mee te gaan. Om met hun unieke persoonlijkheid een positieve bijdrage te leveren. Persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling gaan zo hand in hand.

  • Insights helpt om je sales en customer serviceteams sneller en effectiever een relatie met klanten op te laten bouwen. Insights laat mensen zien en begrijpen hoe verschillende type klanten het contact kunnen ervaren, zodat zij de relatie kunnen versterken.